Prémiový olivový olej Nobleza del Sur se řadí mezi světovou špičku

Je extra panenský a pochází z Andalusie, z regionu, kde pěstují olivy už dlouhá tisíciletí. Kromě jiného, můžete jej využít i jako pěkný dárek – k narozeninám či pod vánoční jedličku – už jenom proto, že se stáčí do krásných designových lahví, co budou skutečnou ozdobou kuchyně. Prostě dárkové balení, které udělá parádu. A navíc, stačí jen pár kapek a pokrm bude perfektně dochucen, takže po této stránce opravdu není co řešit. Historie farmy se počítá od první poloviny sedmnáctého století, a tak na kvalitu má pozitivní vliv dvanáct generací zkušeností.

Špičkové hodnocení odborníků, oblíbené hispánské odrůdy

Prémiové extra panenské olivové oleje Nobleza del Sur jsou díky elegantním obalům nejenom pastvou pro oko, ale dostane vás i skvělá chuť. Silnějším olivovým olejem je Centenarium Premium, který je lisován z odrůdy Picual. Tento olivový olej má výraznější ovocnou chuť a je pikantní až trochu pálivý. To způsobuje vysoký podíl polyfenolů, které jsou velmi prospěšné pro lidský organismus. Jemnější variantou olivových olejů Nobleza del Sur je Arbequina Premium. Stejně jako Centenarium se nabízí ve čtyřech designových lahvích. Jemná ovocná chuť se skvěle páruje s mořskými rybami, omáčkami, kuřecím masem nebo ovocnými saláty. V olivovém oleji je také ukryta pořádná porce zdraví, po které výrazně omládnete. Každý, kdo začal užívat špičkový olivový olej, může říci nejen to, že se mu zlepšilo zažívání, ale uvádí se i další zdravotní pozitiva. O kvalitě obou olejů svědčí i velmi nízká acidita, která je důkazem, že olivy byly zpracovány rychle, neobsahovaly nečistoty a nebyly napadeny žádným škůdcem. Při sklizni se olivy zpracovávají v řádu hodin, takže žádná z nich nečeká, než přijde na řadu. Právě proto získává tento olej vynikající hodnocení po celém světě, například u Flos Olei dostal prakticky maximum. 99 ze 100 bodů, prostě jako bezchybná jízda v krasobruslařské ledové aréně! Ruku na srdce, k jakému jinému sportu přirovnat takovou dokonalost, že?

Publikováno: 28. 06. 2020

Kategorie: Skvělé tipy

Autor: Hanka Pospíšilová