Vánoční cukroví 5x jinak

Klasické vánoční cukroví a jeho pečení máte jistě v malíčku. Pokud vám přijde, že pečete stále stejně a pro někoho možná i nudně, je ideální čas to změnit. Vánoční cukroví může být jedinečné. Zkuste ho vytvořit pětkrát jinak. A ještě s přihlédnutím k tomu, aby bylo zdravé.

Použijte celozrnnou mouku

Také při pečení používáte jenom klasickou bílou mouku? Ta nepatří k nejzdravějším. Pokud hledáte možnosti inovace, zkuste použití celozrnné mouky. I z ní vám bude vánoční cukroví dokonale chutnat. Navíc oceníte celkem vysoký obsah vlákniny, který je plusem pro vaše zažívání. A do jakého cukroví se hodí nejvíce? Třeba do rohlíčků.

Upečte si marokánky

Také máte ráda tuto pochoutku? Pokud ano, proč ji neupéct na Vánoce, jako současí vašeho cukroví? Není to nic složitého. Pokud se budeme držet zdravé varianty, využijte k přípravě špaldovou mouku a také třtinový cukr. Dále už jenom připravte mandle, hrozinky, ořechy a můžete se pustit do práce.

Naučte se sladit i jinak

Vadí vám, že se do vašeho vánočního cukroví spotřebují kilogramy cukru? Potom se naučte sladit jiným způsobem. Co může pomoci? Dobrou alternativou je med, který se hodí použít třeba u výše zmíněného tipu. Také můžete jako alternativu cukru použít nasekané datle. Jsou zdravější, a pokud jde o Vánoce, tak do daných svátků i tematicky zapadají.

Využijte ovesných vloček

Máte ovesné vločky spojeny především s vaší snídaní? Jsou i jiné možnosti použití. Dokonce z nich můžete péct. Jak na to? Stačí smíchat vločky, med, kokos a sušené ovoce. Tato směs poslouží jako základ různých tvarů, které vložíte do trouby a zajímavé cukroví je na světě.

Raw? Proč ne

Tento trend se dostává stále více do popředí. Chcete ho vyzkoušet a pro sebe a své hosty vytvořit i nepečené vánoční cukroví? Začnete jednoduše. Zkuste mleté mandle a kokos, trochu citronu, javorový sirup a máte základ na zajímavou vánoční pochoutku.

Publikováno: 17. 11. 2017

Kategorie: Lifestyle

Autor: Hanka Pospíšilová