Extra panenský olivový olej z Chorvatska v kuchyni příjemně překvapí

Dopřát si něco opravdu výjimečného, co vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i pozvaným hostům. Grilovaný losos, ale také těstoviny, zmrzlina s příchutí klasické vanilky nebo spoustu dalších dobrot, které si připravíte na hostinu, se dají dokreslit olivovým olejem – a někdy postačí opravdu jenom pár kapek. Kdo někdy koketoval se zdravou výživou, moc dobře ví, co olivový olej dokáže, a to už po první lžičce. Potěší zažívání a zlepší náladu, takže se jej nebojte. I přesto, že jde o čistý tuk, jistě dobře víte, že tuk má více různých druhů a třeba ten z oliv nebo ořechů tělo nesporně hodně potěší…

Dejte šanci olivám a úspěch přijde hned!

Když se řekne extra panenský olivový olej, možná se vám vybaví nějaká tmavší lahev v nabídce našich supermarketů. Ovšem pozor, pokud po ni sáhnete, nebuďte překvapeni, že půjde spíše o pomyslnou druhou jakost. Teze o tom, že kvalita něco stojí, se rozhodně nedá popřít – a to samozřejmě neplatí jen ve světě elektroniky nebo oblečení – ale i potravin, do kterých olivy a produkty z nich patří. Pokud zjistíte, že vám olivový olej ze supermarketu nechutná, nedávejte této plodině hned vale a nechoďte s prosíkem za řepkovou neb slunečnicovou variantou. Zkuste to ještě jednou. Jak se říká, znovu a lépe! Protentokrát už ale vyberte kvalitu, se kterou jistě budete maximálně spokojeni. Jen mít odvahu jít do novinek…

Třeba takový Chiavalon Ex Albis provoní kuchyni po rajčeti a šalvěji, zachutná vám v souznění s pečlivě ugrilovanou mořskou rybou nebo třeba salátem z čerstvé zeleniny. Máte rádi červené maso nebo si dáte čokoládový dort, když se zrovna nikdo nedívá? Jak pravila kdys i jedna slavná česká moderátorka, když vás u toho nikdo nevidí, jídlo – obecně jakékoliv – nemá žádné kalorie. Pak je právě varianta Ex Albis vhodná pro váš jídelníček, sáhněte tedy po lahvičce s černou etiketou. Díky velmi nízké teplotě zpracování oliv během sklizně a stáčení do lahví z nerezových tanků s ochranou atmosférou se zachová drtivá většina prospěšných látek. Přitom stačí jen málo, postupovat rychle a bez zbytečné chemie navíc, protože ta olivové produkty jen poškozuje. Myslete na to, až znovu půjdete do obchodu.

Olivy v bio kvalitě, která se nezapře

Jak vlastně chutná BIO olivový olej? Jednoznačná odpověď by byla moc těžká, protože existuje řada variant. Právě ta s etiketou Organic se na vás usměje skrze divokou čekanku a rajčata nebo také mátu. V neposlední řadě – vyvážená chuť si rozumí se zeleninovými saláty i luštěninami a byla by škoda nedat jí šanci, když chcete přesedlat na zdravý životní styl a dovedete odolat prorostlému vepřovému nebo jiným pokrmům, co mají k výživě v duchu trendů 21. století bohužel pořádně daleko.

Přidat komentář